تاریخ انتشار: 23 فروردین 1393 - 10:29:35
کد خبر: 125786

کتابخانه دانشجویان ایران/ کتاب پنجاه و یکم؛

روایت زندگی زنانی که بدقولی های همسران شان را به عشق خوش قولی به امام(ره) تحمل کردند

روایت زندگی زنانی که بدقولی های همسران شان را به عشق خوش قولی به امام(ره) تحمل کردند

روزهای پر فراز و نشیب زندگی با حضور کم رنگ مرد می گذرد. و به جایی می رسد که زن؛ از بیست و چهار سالگی به همراه پنج فرزند باید بار زندگی جنگ زده را در غیبت همیشگی همسرش بر روی شانه های نحیف و دستان ظریفش تحمل کند و خم به ابرو نیاورد.

خبرنامه دانشجویان ایران: "کمی بعد با پنج تا بچه قد و نیم قد نشسته بودم سر خاکش. باورم نمی شد صمد آن زیر باشد؛ زیر یک خروار خاک. هر کاری کردم بگذارند کمی کنارش بنشینم، نگذاشتند. دستم را گرفتند و سوار ماشین کردند. وقتی برگشتیم، خانه پر از مهمان بود. دوستانش می آمدند. از خاطراتشان با صمد می گفتند. هیچ کس را نمی دیدم. هیچ صدایی نمی شنیدم. باورم نمی شد صمد من آن کسی باشد که آنها می گفتند. دلم می خواست زودتر همه بروند. خانه خالی شود. من بمانم و بچه ها. مهدی را بغل کنم. زهرا را ببوسم. موهای خدیجه را ببافم. معصومه را روی پاهایم بنشانم. در گوش سمیه لالایی بخوانم. بچه هایم را بو کنم. آنها بوی صمد را می دادند. هر کدام شان نشانی از صمد توی صورتشان داشتند. همه رفتند. تنها شدم. تنها ماندم. تنها ماندیم. مهدی سه ساله مرد خانه ما شد."

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ "دختر شینا" روایت زندگی دختر روستایی ساده ای است که پدر و مادرش به خاطر محیط مختلط آموزشی سالهای دهه چهل اجازه تحصیل در مدرسه را نمی دهند و دخترک عزیز کرده ی خانه که تمام دختران روستا آرزو دارند جای او باشند، بی سواد اما با ایمان می ماند. دختر ناز پرورده ای که قرار نبود به این زودی ها ازدواج کند، در چهارده سالگی به عقد پسری در می آید که در ابتدا راضی به ازدواج با او نیست اما بعدها عاشق همسرش می شود. همسری که در سال های اول انقلاب دلداده امام شده و عهد کرده سرباز او باشد و درگیر فعالیت در سپاه است و با شروع جنگ، اغلب اوقات در جبهه ها حضور دارد.

زندگی آنها متفاوت از بقیه است. در طول هشت سال زندگی یک دل سیر همدیگر را نمی بینند. هیچ وقت مثل زن و شوهرهای دیگر پیش هم نبودند. عاشق هم هستند؛ اما همیشه دور از هم. با همه ی اینها؛ زن وقتی از همسرش صحبت می کند تازه یادش می آید که چقدر دلش برای حاجی تنگ شده است.

روزهای پر فراز و نشیب زندگی با حضور کم رنگ مرد می گذرد. و به جایی می رسد که زن؛ از بیست و چهار سالگی به همراه پنج فرزند باید بار زندگی جنگ زده را در غیبت همیشگی همسرش بر روی شانه های نحیف و دستان ظریفش تحمل کند و خم به ابرو نیاورد.

"دختر شینا" روایت زندگی یکی از هزاران زن صبوری است که می دانستند ایثار آنها شوهرداری و جهادشان بچه داری است. زنانی که سنگر خانواده و خانه را با تحمل سختی و رنج حاصل از فراق حفظ کردند تا مردان شان با خیال آسوده دفاع کنند. زنانی که بدقولی های همسران شان را در نبودن ها و نیامدن ها و نماندن ها را در روزهای حساس زندگی شان به عشق خوش قولی شوهران شان به امام (ره) تحمل کردند.  زنانی که گاهی گلایه می کنند از وضعیت زندگی شان اما مانع رشد نیستند. زنانی که هشت سال جنگ را با لحظات سخت و پر اضطراب و به خاک سپردن عزیزانشان با دست خود و سال های بعد از جنگ را با تاثیرات آن بر محیط خانواده های مذهبی و انقلابی، استوار و با ایمان سپری کردند و به زندگی ادامه دادند.

"دختر شینا" روایت زندگی کوتاه اما عاشقانه ی «قدم خیر کنعان محمدی» و سردار «حاج ستار (صمد) ابراهیمی هژیر» فرمانده گردان 155 لشکر انصارالحسین (ع) و از شهدای برجسته استان همدان است که در شلمچه و عملیات کربلای پنج به شهادت رسید. این کتاب، مجموعه مصاحبه های «بهناز ضرابی زاده» با همسر شهید در سال هشتاد و هشت است. از ویژگی های کتاب می توان به این نکته اشاره کرد که بر خلاف سایر کتب خاطرات، تلاش شده کمتر به خصوصیات ممتاز روحی و معنوی شهید اشاره شود و به جای آن به فضای زندگی خانواده شهدا و سختی هایی که در نبود سرپرست بوجود آمده بپردازد. ویژگی مثبت دیگر کتاب، پرداختن به نقش مهم همسران شهدا است.


مقام معظم رهبری نیز تقریظی بر این کتاب نوشته اند: «رحمت خدا بر شهید عزیز و بر همسر فداکار و بلند همت او.»

هشت سال زندگی این زوج در نوزده فصل آماده شده و در انتهای کتاب نیز عکس هایی از خانواده ی آنها قرار دارد.

"دختر شینا" روایت بانویی است که به وصیت همسرش که از او خواسته بعد از شهادت وی زینب وار به زندگی ادامه دهد؛ عمل می کند و یاد شهید را با این باور که همیشه زنده است، پشتوانه روزهای پیش رو قرار می دهد.

"صمد بود؛ هر لحظه، هر دقیقه. می دیدمش. بویش را حس می کردم. گاهی می آمد نزدیک نزدیک. در گوشم می گفت: «قدم! زود باش. بچه ها را زودتر بزرگ کن. سر و سامان بده. باید زودتر از اینجا برویم. فقط منتظر تو هستم. به جان خودت قدم، این بار تنهایی به بهشت هم نمی روم. زود باش. خیلی وقت است اینجا نشسته ام. منتظر تو ام. دستت را به من بده. بیا جلوتر. تنهایی دیگر بس است. بقیه راه را باید باهم برویم...»"

دفتر ادبیات و هنر مقاومت انتشارات سوره مهر، ناشر این کتاب 264 صفحه ای با قیمت 8200 تومان است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دعوت به صلح، کمک به جنگ
راهبرد برنده - برنده چین در قبال ایران
اگر مردم صداوسیما را نمی‌بینند! پس برای چه کسی گزارش کار دادید؟
مخالفت قاطع چین با تحریم‌های آمریکایی مرتبط با ایران
حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق و جنوب سوریه
مراسم تشییع ۴ شهید شهرستان دیر روز جمعه برگزار می شود
شمارش معکوس برای پایان خاموشی‌ها
سهامداران عدالت بخوانند / سود سهام عدالت واریز نمی شود
تغییر نگرش دانشجویان جوان آمریکا نسبت به اسرائیل
زاکانی: کشور ظرفیت‌های متعددی برای حل مشکلات مردم دارد
سپاه: آمریکا درباره «پرونده سیاه» حمله به عروسی‌ها پاسخگو باشد
طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند
سرلشکر وحیدی: خون پاک شهدای مظلوم کوهستک بی‌حساب نخواهد ماند
حکم ساعدی‌نیا تأیید شد؛ ۱۲ سال حبس و مصادره همه اموال
اژه‌ای: موضوع اصلی اجلاس بریکس مسائل مرتبط با تجارت جهانی است
تسهیل تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها در اینوتکس ۲۰۲۶
فاز ۱۱ پارس جنوبی در آستانه ثبت رکورد تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز
فاز ۱۱ پارس جنوبی در آستانه ثبت رکورد تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز
بانک مرکزی: بانک‌های اخلالگر در بازار ارز و طلا جریمه شدند
زمان امتحانات ترم تابستان ۱۵ دانشگاه سراسری اعلام شد
برگزاری آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی باحضور ۵ هزار نفر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top